Kucar kacir.

Pakatan Harapan berada didalam keadaan yang sangat kucar-kacir. Di mata rakyat Malaysia, puak2 depa adalah gabungan yang bersatu hati, realitinya sesama puak2 depa sangat membenci diantara satu sama lain. Kesimpulannya, Pakatan Harapan tidur satu bantal, mimpi lain-lain. DAP, PKR dan PPBM bergaduh sesama puak depa sendiri. Disebabkan kebencian sesama puak yang sangat tinggi antara satu sama lain ini, puak2 depa tidak dapat lagi menyorok dimata rakyat Malaysia.

Apabila lim Kit Siang memecahkan PAS dan mewujudkan PAN, ianya bertujuan untuk mencuri bukan sahaja pemimpin2 PAS malah penyokongnya sekali agar dapat menjadikan PAN ini sebagai ‘Pas Baru’.

Kita mengetahui bahawa PAS memperjuangkan dan mempertahankan Islam, tetapi ianya tidak pada PAN. Puak2 PAN hanya bertopengkan sebagai ‘PAS Baru’ dimana puak2 depa ni juga tidak memperjuangkan islam dan mempertahankan islam. Jadi, PAN adalah bapa kepada segala munafik, apabila bercakap berkaitan Islam kepada muslim dan bercakap tentang liberlisma kepada yang bukan Islam.

Kebencian Lim Kit Siang terhadap Dr Mahathir semakin hari semakin tinggi. Setiap cadangan yang diberi oleh DAP akan ditentang dan ditolak oleh Mahathir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s